Nyári szentimrés országjárás

Nagy szeretettel invitálunk minden szentimrést, hogy a nagy nyári-nyaralós szétszórtságban is éljük meg a plébániai közösséghez tartozás élményét! Július és augusztus hónapban a Szentimre100 programsorozat keretében arra hívunk Benneteket, hogy fedezzétek fel az ország különböző pontjain található ciszterci, illetve Szent Imréhez kötődő helyeket! Ehhez segítségül összeállítottunk számotokra egy listát, amelybe igyekeztünk az ország minél több tájáról válogatni helyszíneket, így akár a vidéki nyaralás egy-egy kis részét rászánva részt tudtok venni nyáron is a plébánia közös ünnepében. A lista elemei link formájában vannak feltüntetve, így ezekre rákattintva bővebb információt találhattok az adott helyről. Bátorítunk Benneteket, hogy a közösséghez tartozás jegyében akár más szentimrésekkel együtt fedezzétek fel őket.
Természetesen (és szerencsére) a lista nem teljes, hiszen hazánkban rengeteg templom, műalkotás, műemlék őrzi Szent Imre emlékezetét, és az évszázados magyarországi ciszterci jelenlét nyomait is számos helyen csodálhatjuk. Így aki a lenti listán nem szereplő, de Szent Imréhez, vagy a ciszterci rendhez kötődő helyen jár a nyár folyamán, írjon a szuhaj.anna@t-online.hu címre, hogy számára is beírhassuk utólag a QR-kód beolvasásáért járó pontot (ugyanígy írjanak azok is, akik a listán szereplő helyet látogattak meg, de nem találták a QR-kódot).
Mindenkinek szép nyarat és feltöltő szentimrés élményeket kíván a plébániai ifjúság MÁK közössége!

Ciszterci-kötődésű helyek
Zirci Ciszterci Apátság és Arborétum
Székesfehérvári Ciszterci Római Katolikus Plébánia
Szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébánia
Kismarosi ciszterci nővérek monostora
Bátaszéki romkert
Pilisszentkereszti ciszterci kolostorrom (nincs QR-kód)

Szent Imre-kötődésű helyek
Balatonalmádi Szent Imre Római-Katolikus Plébánia
Győri Szent Imre Plébánia
Döbröközi Szent Imre Plébánia
Csengelei Szent Imre templom
Mindszent – Szent Imre kápolna
Attalai Szent Imre szobor
Tiszaszentimrei Szent Imre szobor

A Szentimrevárosi Egyesület által állított keresztek – Szent Imre-kereszt (Istállóskő), Szent István-kereszt (Rakodó-nyereg), Szent László-kereszt (Prédikálószék), Árpádházi Szent Erzsébet-kereszt (Sas-kő közelében), Nagyboldogasszony-kereszt (Nagy-Gete), Árpádházi Szent Margit-kereszt (Naszály csúcsának közelében, a Látó-hegyen), Ismeretlen magyar vértanúk keresztje (Zuppa-tető)