Zarándoklat Péliföldszentkereszten

Péliföldszentkereszt, az öröm útja

Mind a hitélet, mind a közösség megerősítése szándékával szeretnénk folytatni a hazai kegyhelyek felkeresését, így május 6-án, szombaton a szalézi szerzetesekhez hívjuk közösségünk tagjait. A Gerecse szelíd lankái között megbúvó ősi zarándokhely ma is sokakat vonz. Elhelyezkedése ellenére – hiszen távol esik a forgalmas útvonalaktól, nagyobb váro­soktól – itt helye van a vidámságnak, örömnek, játéknak is. Az elmúlt években megújult a templom, a keresztút, a Lourdes-i barlang, a szabadtéri oltár, az egyedülálló Öröm útja, valamint kiépült a Natúrpark Látogatóközpont, amelyben izgalmas utazást tehetünk a természeti értékek és a teremtésvédelem világában. Legyen gyerek vagy felnőtt, mindenkit megérint a lendületes, modern, interaktív kiállítás.

Utazás: Az utazás autóval, egyénileg történik, az étkezést otthon elkészített élelemmel, az e célra kialakított helyszínen tudjuk elfogyasztani. A Látogatóközpont kávézója pedig kiegészítheti ezt.
Vendéglátóink 10.00 órakor várják csoportunkat, némi technikai szünet után rövid helytörténeti bevezetővel. Programunk szinte végig a szabadban zajlik: bejárjuk az Öröm útját, 12.00-kor Úrangyala és szentmise a Lourdes-i barlangnál előkészített oltárnál. 13.00 órakor ebéd és a Látogatóközpont tárlata következik. Ez után – 14 órától szabad program: szentségim. lehetősége a templomban és/vagy játszótér és/vagy tanösvény és/vagy focipálya és/vagy kálvária etc. fakultatív döntésként.

Költségek: 600 Ft/fő, amely tartalmazza a használati díjat és a teremtésvédelmi kiáll. belépőjét is. Gyermekeknek 6 éves korig természetesen gratis.

A kedves Testvérek folyamatos tájékoztatása mellett minden korosztály részvételét szeretettel reméljük – különös tekintettel a kisgyermekes családokra – mindannyiunk épülésére, lelki egészsége megerősítésére. Az öröm útján.

A jelentkezés egyszerű módja
(melynek határideje ápr. 30. vasárnap)
Az oldalon található jelentkezési formon kérjük a szükséges adatokat megadni.